Crypto Belasting Betalingen Komt naar het Zwitserse Kanton Zug

Crypto Belasting Betalingen Komt naar het Zwitserse Kanton Zug

De Zwitserse crypto-vallei, Zug, zet een nieuwe stap in de richting van een volledige virtuele valutaadoptie met plannen om te beginnen met het accepteren van belastingbetalingen in cryptocurrency. Verschillende belastingkantoren over de hele wereld hebben de burgers in staat gesteld hun belastingverplichtingen te voldoen met behulp van virtuele penningen.

Zwitserland’s Crypto Valley Okays Belastingbetalingen in Cryptocurrency

Volgens Bloomberg zal het Zwitserse kanton Zug beginnen met het accepteren van belastingbetalingen in cryptokringen. Als onderdeel van de verhuizing kunnen inwoners van het financiële centrum van het land vanaf februari 2021 hun belastingen in Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) kwijtschelden.

De beslissing om cryptos te accepteren als een middel om belasting te betalen ligt in het verlengde van de gevestigde cryptocurrency-vriendelijke traditie van de regio. Bitcoin is sinds 2016 een aanvaardbaar betaalmiddel voor overheidsdiensten.

In een verklaring die op donderdag (3 september 2020) werd gepubliceerd, onthulden ambtenaren van het kanton Zug dat de belastingen tot $110.000 in crypto’s kunnen worden betaald zodra het nieuwe beleid van kracht wordt. Het belastingkantoor van de regio werkt samen met de Zwitserse crypto-makelaar Bitcoin Suisse om de acceptatie van cryptocentrische belastingbetalingen mogelijk te maken.

Als onderdeel van de samenwerking zal Bitcoin Suisse AG de omzetting van de Bitcoin- en Ethereum-belastingbetalingen naar frank uitvoeren. Niklas Nikolajsen, de oprichter van Bitcoin Suisse, gaf commentaar op de implicatie van het innen van belastingen in crypten:

„Iedereen geeft om een markt van 0,5 biljoen dollar. Er is bijna niets meer controversieel over de handel in Bitcoin. Het is volledig mainstream.“

Belastingkantoren die Cryptocurrencies adopteren…

Nu cryptokringen steeds meer op de voorgrond treden, lijken de belastingdiensten in de verschillende landen zich op te warmen voor de mogelijkheid om belastingbetalingen in virtuele valuta te accepteren. Zoals eerder gemeld door BTCManager, begon de regering van Venezuela in augustus naar verluidt met de voorbereiding van modaliteiten voor het innen van staatsbelastingen via de controversiële Petro „munt“ van het land.

In februari 2019 keurde New Hampshire een wetsvoorstel goed dat het gebruik van Corona Millionaire in belastingbetalingen legaliseert. De stap volgde op een vergelijkbare beslissing van wetgevers in Ohio in 2018. Op dat moment waren de Britse parlementsleden ook aan het piekeren over het aannemen van een soortgelijk beleid, waarbij een parlementslid erop wees dat cryptografie als een aanvaardbare betaalmethode voor belastingen wordt beschouwd.

Wanneer het gebruik van digitale munten voor het innen van belastingen niet wordt overwogen, zijn sommige landen overgestapt op duidelijk afgebakende wetten voor de belastingheffing op cryptografieën. De meeste van deze wetten draaien om het belasten van crypto-winsten. Andere landen creëren ook belastingkaders voor de mijnwerkers in cryptografie, omdat de groei van de industrie nog meer op de voorgrond treedt.