Tutkija louhii Satoshin Bitcoin-lohkot löytääkseen salaisuutensa

Tutkija louhii Satoshin Bitcoin-lohkot löytääkseen salaisuutensa

Satoshi Nakamoto käytti yhtä tietokonetta 1.1M Bitcoinin kaivokseen

Alkuperäisen Bitcoin (BTC) kaivosmallien tutkimisesta tunnettu tutkija Sergio Dermain Lerner on kiinnittänyt huomionsa Satoshi Nakamoton louhitsemiin Bitcoin-lohkoihin

Lerner antoi esikatselun viimeisimmistä löydöksistään Cointelegraphille. Hänen tutkimuksensa perustuu lohkon nonce-kentän vähiten merkitsevän tavun (LSB) epäsäännölliseen malliin.

Viime kesäkuussa Lerner julkaisi blogin, joka laajensi alkuperäistä tutkimustaan ​​vuodesta 2013 . Hän ehdotti, että tuntemattomasta syystä Satoshi pidättyi kaivostoiminnasta lohkovälin viiden ensimmäisen minuutin aikana. Muut tutkijat ovat myös laajentaneet Lernerin tutkimusta. TechMiX osoitti, että kaikki Satoshin lopettamat lohkot voidaan ryhmitellä viiteen koriin Nonce LSB -arvojen taajuusjakauman perusteella.

Apulaisosaa kasvatetaan jokaisella uudella yrityksellä ratkaista kaivospelit. Ilmeisesti Satoshin laitteet eivät käyttäneet koko käytettävissä olevaa nonce-tilaa, vaan keskittyivät vain rajoitettuun valikoimaan. Lernerin viimeisin tutkimus osoittaa, että Satoshi laski sen sijaan nonce-arvoa:

Kävi ilmi, että uudelleenkaivostoiminta paljastaa Patoshin kaivosalgoritmin voimakkaan taipumuksen valita korkeampia nonsseja sisäisen nonen skannaamisessa. Tämä taipumus viittaa siihen, että nonceä pienennettiin, mikä on päinvastainen kuin Satochi-asiakasversiossa 0.1.

Tämä johtaa mielenkiintoisempaan johtopäätökseen, joka ehkä lopettaa keskustelun siitä, minkä tyyppisiä laitteita Satoshi Nakamoto käytti:

Koska nonsen epätasapaino pienenee, kun analysoidaan kahta alialuetta yhdessä, tämä viittaa siihen, että Patoshi skannaa viisi alialuetta rinnakkain, mutta kukin alihakee sisäisesti peräkkäin. Tämä on ristiriidassa teorian kanssa, jonka mukaan Patoshi käytti ensimmäistä kaivostilaa, jossa oli 50 itsenäistä tietokonetta (tai mikä tahansa muu erittäin erillinen järjestelmä), ja tukee teoriaa, jonka mukaan Patoshi oli yksinkertaisesti monisäikeinen huipputeknisessä prosessorissa.

Jos Lernerin päätelmät ovat oikeat, se antaisi enemmän uskottavuutta olettamukselle, että Satoshi Nakamoto oli yksi henkilö eikä joukkue. Tämä lisäisi myös toisen kynnen Craig Wrightin väitteisiin olla Bitcoinin luoja, koska hän on ilmoittanut useita kertoja käyttäneensä kymmeniä tietokoneita aikaisten lohkojen kaivokseen.